It is not at all typical of me to ever refer to mathematics, but by thinking three, it’s easier to appreciate this Victory Ranch Home’s layout and the benefits it offers for livability. The front view shows how it looks like an assemblage of three salt box homes. Two flanking forms show the gable ends and the central shows the sloping roof. Landmarks West (Jared Higgins and Van Kelly) built the home with attention to every detail, especially seamlessly matching the reclaimed wood, and Studio K (Karen Herald) of Chicago worked closely with the homeowner to execute the interior design with an emphasis on tactile materials and reclaimed industrial fixtures. 

Photos by Scot Zimmerman

Victory Ranch

From the rear, it’s easy to see that the central element is the social area of the home with ground to eaves glass and large outdoor entertainment. Flanking are bedroom wings, each with two suites and a bunkroom with a garage on the front. The outdoor living adjacent to these are smaller and scaled for quieter gatherings. 

Two glass bridges connect the central social element to the flanking bedrooms. The bridges allow for storm water to flow underneath, and the configuration creates sheltered outdoor spaces that extend sitting outside by the fire comfortably deeper into the fall season. The heavy glass pivot doors also provide excellent sound attenuation for the bedroom wings. 

Victory Ranch

The central form is one long open living area with high ceilings. The fireplace is modern with a low linear stone hearth, and it is flanked with shelves that reach up to the wooden planked ceiling. Studio K introduces warm almost coral tones of wood and leather. To the left is a creative take on a home bar. The bar is a repurposed metal industrial table. Recessed shelves along the long wall provide for a display of spirit bottles, and at each end are wooden shelves and a counter workspace for prepping. The ceiling is lowered, and on the level above the bar is a casual recreation room.

Victory Ranch

I’m further back for this shot of the long open area. The kitchen and dining area are closely positioned side-by-side. The design of the kitchen is particularly uncluttered with sleek cabinetry without visible hardware so that the dining and kitchen merge visually as one space. Around the corner, a butler’s pantry and adjacent storage pantry move the appliances and much of the food preparation area out of sight. 

Victory Ranch

My purpose in making this shot looking through the glass railing to the outdoors is actually to show you three doors. There is one on the left to a suite, and to the right are doors to the laundry and a bunkroom. Landmarks West carefully matched the same pieces of reclaimed lumber on the door to the door frame to create this long uninterrupted modern appearance. 

Another interesting concept: instead of a predominant master suite, there are four equally sized and similarly designed primary suites with different accent colors. I haven’t seen this approach before, but it seems to offer flexibility for guests and family, as each has a desk workspace, sitting area, and television. 

Victory Ranch

Similarly, the four primary suites have a well-sized private bath with a soaking tub and walk-in shower.

September is a favorite time for photos for many of my clients. The Western fires now hamper making some the exterior shots. I try to watch for a shift in winds, opt for night shots, or occasionally have to rely on some of the techniques I have used for the Southeastern states that lack our brilliant contrasts and vibrant skies.


 Take a look at more Park City homes here!